Juryleden testen NRPS verrichtingshengsten

Door de organisatie

ERMELO – Maandag 21 oktober waren de deelnemers aan het NRPS verrichtingsonderzoek weer naar Ermelo gekomen voor de derde beoordelingsdag. Na de presentatie onder het zadel door de eigen ruiter, worden de hengsten op deze derde dag ook altijd uitgeprobeerd door een van de leden van de verrichtingscommissie. Het NRPS had Alice Naber-Lozeman weer gevraagd om de twee ponyhengsten te testen.

Aanwezig waren ditmaal de springhengsten Guidam’s Willow the Second (v. Guidam’s Willow) en Ibiza (v. Illinois/Azteka VDL), en de dressuurhengsten Brandon (v. Bellissimo M), Elsedale (v. Lord Leatherdale), Shamrock (v. San Amour), Sammelis van het Waterhof (v. Spielberg) en Nespresso (v. Negro). Ook de ponyhengsten Don Ducky C-Two (v. FS Don’t Worry) en Castlerock (v. Capaccio van Orchid’s) waren weer van de partij. De rijpaardhengst Bon Jovi (v. Bachelor) bleef ditmaal afwezig.

 

Onder het zadel van de eigen ruiter/amazone lieten de hengsten zich naar behoren zien en hadden in grote lijnen de gewenste progressie gemaakt ten opzichte van de vorige beoordelingsdag. Ook gaf het merendeel de rijdende juryleden een goed gevoel. De volgende beoordelingsdag is maandag 18 november. De mogelijkheid bestaat dat sommige hengsten dan opnieuw vanuit het zadel aan de tand worden gevoeld door een van de leden van de verrichtingscommissie.

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten