Kampioenen van de toekomst in Expo Talent Sale

Door Wendy Scholten namens EQ International/Expo Talent Sale

 

Een Grand Prix-springpaard voor de toekomst koop je op de Expo Talent Sale. Na tien veilingjaren is de opgemaakte balans indrukwekkend, maar de elfde editie zal ook zeker internationale toppers opleveren. De springpaardenveiling van Jeroen Dubbeldam, Ben en Wim Schröder belooft opnieuw een knaller te worden op woensdag 4 december in Enschede. Er worden 25 jonge talenten van vier tot en met zes jaar geveild.

 

Vorig jaar vertrokken de jonge paarden voor ruim 72.000 euro gemiddeld en werden zes paarden voor 100.000 euro en meer verkocht. Casall-zoon Cas ging zelfs voor 310.000euro naar de stallen van Jannika Sprunger. Al met al een groot succes, maar dat kan alleen als het aanbod van een zeer hoog niveau is. De selecteurs zijn er dit jaar weer in geslaagd om die toppers te vinden.

 

“Begin dit jaar vroeg ik me serieus af of we het hoge niveau opnieuw konden bieden, maar we hebben afgelopen zomer echt fantastische jonge paarden kunnen vastleggen. Ik durf te zeggen dat we nu nóg meer kwaliteit in huis hebben. Makkelijk was het niet om ze vast te leggen. Zulke paarden zijn duur qua inkoop, maar we hebben klanten die keuze willen hebben en dat betekent dat wij ook moeten investeren”, vertelt Wim Schröder.

 

Elke aankoop voldoet aan zeer kritische eisen. “We hebben de insteek om alleen die paarden in te brengen die we zelf ook graag zouden willen hebben. Mochten ze bij wijze van spreken niet verkocht worden, dan rijden we ze zelf lekker door omdat we erin geloven. De lat ligt dus hoog, maar dat wordt ook door de klanten gewaardeerd”, weet Schröder.

 

“Tegelijkertijd proberen we goede combinaties vormen. Daar houd ik van. Niet elk paard is voor iedereen geschikt. We proberen topkwaliteit bij professionals te krijgen en een ruiter met minder ervaring bijvoorbeeld een ongecompliceerd paard aan te bieden. Het klinkt misschien raar, maar het gaat ons niet alleen om het verkopen. Dat kan bij huis ook wel. We zijn ooit met de veiling begonnen en dan is het leuk om later van die paarden terug te horen. Zoals PrimeVal Dejavu die Nederlands kampioen wordt met Gert-Jan Bruggink en de Global Champions Tour springt, Ushi die met Julia Kayser deelneemt aan de finale landenwedstrijd in Barcelona en de fenomenaal springende Finstone de Tijl die derde werd in de Grote Prijs van Arezzo met Hayley Dunne. Daar doen we het voor. We hopen dat de eigenaren er goed mee zijn.”

 

Onder de eyecatchers dit jaar bevinden zich onder andere Enrico M (v. Baloubet du Rouet), El Capone M (v. Baloubet du Rouet), Dante (v. Padinus), Edgar (v. Guidam), El Vigo (v. Ukato) en Diranca S (v. Zambesi) maar ook de reservekampioen van de VION Cup voor vierjarigen Ennet (v. Wizzerd), de nummer twee bij de vierjarigen op CSI Twente Acodora (v. Acodetto) en de zesjarige Bergrose van de Mespel (v. Berlin) die zeer dicht bij de titel wereldkampioen in Lanaken zat.

 

Informatie en video’s van de paarden staan online: www.expotalentsale.nl

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten