Neefje Anky van Grunsven wint op PSC Lichtenvoorde

Door de organisatie, Lars Kuster won een eerste prijs in de klasse M met Cash Casper & Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde mocht afgelopen weekend op zeer veel deelname rekenen, door Wendy Scholten.

De reis vanuit het Brabantse Erp was voor de familie Van Grunsven niet voor niets. Op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender won Jens van Grunsven, neefje van dressuuramazone Anky van Grunsven, afgelopen weekend de hoogste springrubriek op 1.35m niveau met Utopia. Bart Bles uit Babberich reed ook vlot met Zidane, maar finishte ruim 2,5 seconden later.


De ruiters waren zeer te spreken over de accommodatie van de familie Morssinkhof en Louis Konickx, die drie dagen lang voor elke rubriek een ander parcours ontwierp. Jesper Romp, zoon van oud-bondscoach springruiters Bert Romp, won kort geleden nog een internationale rubriek in Mariënheem, waar Konickx bouwde, en pakte zaterdag winst in de klasse Z (1.30m). De stalruiter van de BWG Stables in Tubbergen reed met Beau Rubertha R. Eveneens eerste was Lisa Everts met de achtjarige Archem B.

Ook in de klasse M waren er twee winnaars. Er waren zoveel deelnemers dat er twee prijsgroepen gemaakt werden. Het ging om Lars Kuster met Cash Casper en Thomas Arendsen Raedt op Mohoeve Champion. Veteraan Henk Veldhuis gaf zaterdag iedereen in het L het nakijken met Vamalia.

De derde wedstrijddag op PSC Lichtenvoorde stond grotendeels in het teken van de ponysport. De grootste zege, in het Z/ZZ, ging naar Utrecht. Elise van de Mheen reed twee zeer sterke omlopen met haar pony Kilglohan D&G Clover. Knap tweede werd Alvyra Arendsen Raedt uit Barchem met Mr. Djago. In de klasse M ging Tani Joosten met Happy-Boy met de winst vandoor.

Het volgende grote springconcours is Jumping Lichtenvoorde op 15, 16 en 17 november. www.psclichtenvoorde.nl

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten