Sport, spel & spektakel tijdens PAARD 2014

Door de organisatie

Vijf dagen lang kunnen beoefenaars van de paardensport, liefhebbers van de paardenfokkerij en iedereen die wil genieten van het spektakel wat het hippisch evenement PAARD 2014 te bieden heeft hun hart ophalen. PAARD 2014 gaat van start op woensdag 15 januari 2014.

Vaste onderdelen zoals Nationaal Indoor Hardenberg, wervelende shows en de kindermiddag worden weer aan het publiek gepresenteerd. “Inmiddels ook een vast en uniek onderdeel van het evenement is de KWPN Hengstenkeuring voor Tuigpaarden en Gelderse paarden in combinatie met de Tuigpaardenavond, welke gegarandeerd er voor zorgt dat het ‘dak’ eraf gaat”, volgens Jan Roelof Meesters.

Het programma kent zoals genoemd de vaste waarden, maar dit jaar presenteren wij met trots een nieuw onderdeel, namelijk een Indoor marathonwedstrijd, aldus Meesters. Deze wordt in samenwerking met de Menvereniging Harp uit Hardenberg georganiseerd. Hardenberg ligt centraal voor vele liefhebbers van de mensport. Henk Beniers, voorzitter van menvereniging Harp, ziet een mooie kans om op zondagmiddag 19 januari het evenement om te bouwen met een uitdagend parcours voor de menners. Voorafgaand aan de Indoor marathon, mogen de kinderen hun opwachting maken in de bixie wedstrijd.

De showpiste wordt ingevuld met thema’s. Wanneer de beurs toegankelijk is voor bezoekers zullen alle facetten van de paardensport, en fokkerij de revue passeren. Hierbij kan gedacht worden aan onder andere western, Natural Horsemanship en het Spaanse rijden. De link met de beursvloer wordt onder andere gelegd door de exposanten die hun producten of training laten zien in de piste.

www.PAARD2014.nl

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten