Unieke 109e editie Concours Hippique Bergen op Zoom

Van 26 tot en met 28 mei 2012 wordt door Stichting West-Brabantse Harddraverij en Concours Hippique Bergen op Zoom de 109e editie van het sfeervolle Concours Hippique Bergen op Zoom georganiseerd. Tijdens het Pinksterweekend staat stads-park ‘Kijk-in-de-Pot’ in het teken van hoogstaande dressuurwedstrijden, spannende springrubrie-ken en spectaculaire shows.

Dressuur
Op het dressuurterrein is dit jaar een grote diversiteit aan wedstrijden gepland. Allereerst heeft Concours Hippique Bergen op Zoom de eer om een selectiewedstrijd voor het CHIO Rotterdam te organiseren. Tijdens deze selectiewedstrijd laten de Junioren (14 t/m 18 jaar) en Young Riders (16 t/m 21 jaar) zien dat Nederland veel jong dressuurtalent in huis heeft. Daarnaast strijden de 4, 5 en 6-jarige paarden om de Subli cup. Het dressuurspektakel in Bergen op Zoom wordt compleet met de nationale subtop met de rubrieken ZZ-Zwaar, Prix St. George, Intermediair 1, Intermediair 2 en de Grand Prix. Uiteraard kan er ook genoten worden van een aantal prachtige Küren op muziek.

Springen
Samen met de besturen van de concoursen van Roosendaal, Oudenbosch en Etten-Leur heeft het bestuur van Concours Hippique Bergen op Zoom de ‘Jumping West Brabant Competitie’ heropgericht. In deze competitie wordt gestreden om de Blom Cup. Op maandag 28 mei wordt in Bergen op Zoom een selectiewedstrijd in de rubrieken Z en ZZ verreden. Tijdens de zomerdagen bij PSC Den Goubergh wordt de finale van de Blom Cup verreden. Naast deze selectiewedstrijd worden er spannende wedstrijden verwacht in de rubrieken B, L, M, Z, ZZ en M,Z, ZZ voor categorie D/E pony’s.

Strodorp en shows
Naast het springterrein is er een strodorp met een zeer divers aanbod aan producten voor jong en oud. De kleintjes hebben de mogelijkheid om zich even als topruiter te voelen, door op onze vriendelijke pony’s te rijden. Traditiegetrouw rijden de Hackneys en de Tuigpaarden diverse rubrieken waarin zij hun elegantie en sublieme beenwerk aan het publiek tonen. Het showprogramma bestaat onder andere uit de indrukwekkende Gregor Melse 4 span Trekpaarden show, prachtige schaapherder show en de spannende publiekstrekker Ride & Bike show. Uiteraard wordt de innerlijke mens niet vergeten door het grote aanbod lekkernijen.

Praktische informatie
Net als ieder jaar is de toegang tot Concours Hippique Bergen op Zoom gratis. Voor meer praktische informatie verwijzen wij u graag naar onze website www.chboz.nl.

Gerelateerde berichten:

  • Geen gerelateerde berichten